Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Εναλλακτικό κυνήγι.

εντελώς συμπτωματικά


Ερασιτέχνες αλιείς χθες νωρίς το πρωί αλίευσαν στην περιοχή Τσιγκέλι Αλμυρού ένα αγριογούρουνο περίπου 50 με 60 κιλά. Το κυνήγι που είχαν εξαπολύσει μερικά σκυλιά σε ένα αγριογούρουνο οδήγησαν το άτυχο ζώο στη θάλασσα. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει έπεσε στη θάλασσα. Δεν τα κατάφερε όμως να ξεφύγει αυτή τη φορά από το αγκίστρι ενός ψαρά που το έπιασε στο Τσιγκέλι Αλμυρού.



Ο Μανώλης Κατσαούνης είναι ψαράς και είναι ένας από τους ανθρώπους που πήραν μέρος στην επιχείρηση ανέλκυσης του αγριογούρουνου στη βάρκα. Όπως περιγράφει χθες νωρίς το πρωί ο ίδιος με έναν φίλο του έριξαν παραγάδια και μετά από μιάμιση ώρα ξεκίνησαν να τα σηκώνουν. Την ώρα που ήταν απορροφημένοι στο μάζεμα του παραγαδιού, βλέπουν λίγο πιο πέρα ξαφνικά τη βάρκα ενός συναδέλφου να γυρνάει επί τόπου. «Μαζεύαμε τα παραγάδια και είδαμε το συνάδελφο να γυρνάει με την βάρκα επί τόπου», αναφέρει ο κ. Κατσαούνης. Ο ίδιος προσθέτει πως κοιτώντας τον διαπίστωσαν με το φίλο τους πως ο συνάδελφος ψαράς κρατούσε το γάντζο του και προσπαθούσε να βγάλει έξω ένα μεγάλο μαύρο πράγμα, που φαινόταν από μακριά για μεγάλο ψάρι. Οι δύο ψαράδες έβλεπαν τον τρίτο ψαρά να αγωνίζεται για πολλή ώρα χωρίς αποτέλεσμα να ανεβάσει αυτό που είχε αλιεύσει και έτσι πήγαν κοντά του να τον βοηθήσουν. «Πλησιάζοντας είδαμε ότι με το γάντζο είχε καρφωμένο στο λαιμό ένα αγριογούρουνο κι αυτό προσπαθούσε να ξεφύγει κι εκείνος με ένα σφυρί το χτυπούσε στο κεφάλι και ήταν μισοπεθαμένο. Φτιάξαμε μια θηλιά με σκοινί και ήλθε κι ένας άλλος ψαράς με το καΐκι του και το τράβηξε έξω», λέει ο κ. Κατσαούνης. Οι ψαράδες ρώτησαν στην περιοχή πώς το άτυχο αγριογούρουνο κατέληξε να βρεθεί στην θάλασσα και όπως τους είπαν τα σκυλιά που φύλαγαν το σπίτι ενός κατοίκου στην παραλία του Αλμυρού μυρίστηκαν το αγριογούρουνο, το οποίο και τρομαγμένο έπεσε στο νερό, χάνοντας τον προσανατολισμό του και κολύμπησε σχεδόν 700 μέτρα από την ακτή. Όπως τονίζει ο κ. Κατσαούνης, το περιστατικό αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος και ειδοποίησε τον ψαρά που το έπιασε με το γάντζο, ενώ έσπευσε και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με το καΐκι του για να βοηθήσει να το βγάλουν στην ακτή.


Το άτυχο ζώο έγινε ένας πρώτης τάξης μεζές για τους αλιευτές του. (Επιμέλεια: Αλίκη Φωτιάδου, Προέλευση: http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001006&nodeId=51&articleId=18690# )





αλλά και παλιότερα (13 Ιανουαρίου 2006)



Μια ομάδα από δέκα κυνηγούς αγριογούρουνων, στην ευρύτερη περιοχή Νεοχωρίου- Μηλέων, εντόπισαν ένα αγριογούρουνο σε δασική έκταση. Εκεί, προσπάθησαν να εγκλωβίσουν το άγριο ζώο, αλλά αυτό τους ξέφυγε και άρχισε να τρέχει με κατεύθυνση προς την παραλία.
Το θήραμα, καθώς το κατεδίωκαν οι κυνηγοί και τα σκυλιά που τους συντρόφευαν στο έργο τους, έφτασε στον κεντρικό δρόμο και από εκεί μέχρι την παραλία των Καλών Νερών, όπουέπεσε στη θάλασσα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κυνηγούς, το αγριογούρουνο κολύμπησε περίπου ένα μίλι από την ακτή. Η παρέα των κυνηγών, τελικά, με τη βοήθεια ενός ψαρά, κατάφεραν να βγάλουν από την θάλασσα το «άτακτο» αγριογούρουνο, το οποίο και κατέληξε στο… τραπέζι τους. ( προέλευση :http://anagi.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=1287 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΔΙΑΒΑΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ!

Συνολικές προβολές σελίδας

FeedBurner FeedCount