Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Η δικαίωση και η καταπίεση





Επιτέλους,
και οι μη καπνιστές αισθάνονται δικαιωμένοι,
αλλά οι καπνιστές γιατί να αισθάνονται καταπιεσμένοι;

Όλοι θα “βολευτούν”.

Και επιτέλους αυτά είναι μέτρα και να εξευρωπαϊσθούμε και εμείς…Βέβαια κανείς δεν θα αισθάνεται καταπιεσμένος, όταν αυτά τα καταστήματα με τους ημι-υπαίθριους χώρους σε λίγο και χάριν του σεβασμού στους μη καπνιστές, αλλά και από σεβασμό στην διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των καπνιστών, θα επεκτείνουν (και όχι φυσικά νόμιμα) τα τραπεζοκαθίσματα τους καταλαμβάνοντας παραλίες και πεζοδρόμους. Διότι εάν υπάρχουν κραυγαλέες προνομιακές ρυθμίσεις για τα καζίνο και τα μπουζουκομάγαζα, θα υπάρχουν και τα “στραβά μάτια” για τις άλλες επιχειρήσεις [ήδη υπήρχαν]. Και φυσικά αναγνωρίζεται το δικαίωμα στους καπνιστές να ακούν από απόσταση χιλιομέτρων τα τελευταία hits ή ό,τι πιο έντεχνο παίζουν τα “νυχτερινά”, όταν δε μπορούν να είναι μέσα.
Λένε ότι θα επιβάλλονται και πρόστιμα για τους παράνομους. Πότε και που επιβλήθηκε πρόστιμο για την κατανάλωση αλκοόλ από παιδιά “κάτω των 17 ετών” και ποιος (καπνιστής και μη καπνιστής) σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε ή κατήγγειλε ποτέ κάτι τέτοιο;Επίσης, όλοι θα απολαμβάνουμε την καινούργια ατμόσφαιρα, καθαρή και πεντακάθαρη, εντός και εκτός των καταστημάτων, και τα παιδιά μας θα μεγαλώνουν σε περιβάλλον υγιές και καθαρό, και πιθανόν δε θα καπνίσουν ποτέ, άσχετα με το ότι δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο τα τελευταία χρόνια στις καπνοδόχους ιδιαίτερα ρυπογόνων βιομηχανιών, γιατί αυτός ο καπνός είναι υγιεινός και θρεπτικός, ειδικά αν προέρχεται από λιθάνθρακα. Κι άσχετα βέβαια και με τις δικές μας παρατυπίες….
(Σκέφτομαι επίσης τι θα γινόταν αν κάποιος [τολμηρός πράγματι] αποφάσιζε κάποτε και την απαγόρευση ή μετριασμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων στους δημόσιους χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα κέντρα εστίασης….Επίσης, φαντάζομαι, καθώς απαγορεύεται το κάπνισμα πλέον από τους χώρους εργασίας, ότι έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για όσους εργάζονται μπροστά σε οθόνες υπολογιστών και τους καταβάλλεται και το ανάλογο επίδομα, όπως καταβάλλεται και το ανθυγιεινό σε άλλους εργασιακούς χώρους.]
Δεν είμαι κατά των μέτρων για το κάπνισμα, αλλά κατά αυτής της κατάστασης με τα γνωστά “ημίμετρα”.

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις με προϊόντα καπνού και έχει γεμίσει ο τόπος με διαφημίσεις για το νέο ηλεκτρονικό τσιγάρο…..
Από τη μια απαγόρευση του καπνίσματος και από την άλλη προτάσεις για αποποινικοποίηση της καννάβης (γνωστό ποιοι, πότε και γιατί).

Έχω μπερδευτεί ειλικρινά….

από 2 σχόλια μου στο Μανιτάρι του Βουνού

και για την προκήρυξη:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΔΙΑΒΑΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ!

Συνολικές προβολές σελίδας

FeedBurner FeedCount